Natuur

Buitenom Boshuis

Het boshuis ligt, zoals het adres al verklapt, in het natuurgebied Vijftig Bunder. Vijftig Bunder is een natuurgebied 75 hectare en ligt tussen de Hondsrug en de Drentsche Aa. Het natuurgebied valt onder het Drentsche Aa-gebied. Via een smalle strook bos is de Vijftig Bunder verbonden met het Noordlaarderbos. Een sprookjesbos! 

Het natuurgebied is een heideveld met daaromheen stukken bos. Via een smalle strook bos is de Vijftig Bunder verbonden met het Noordlaarderbos. In het gebied zijn veel verschillende dieren te vinden zoals de Schotse Hooglander, maar ook verschillende vogelsoorten. Het gebied is te bekijken vanaf de fietspaden die langs het gebied lopen of smalle wandelpaden dwars over het heideveld. In het gebied zijn evenals in het noordelijker gelegen Groningse Noordlaarderbos karrensporen uit de Middeleeuwen te vinden en 7000 jaar oude grafheuvels. Ook is er een tankgracht te vinden uit de Tweede Wereldoorlog.

Je loopt dus zo de natuur in! Het gebied ontdek je door de talloze wandel- en fietsroutes. 

  • Het boshuis ligt in natuurgebied Vijftig Bunder en is direct aangesloten op het Noordlaarderbos
  • Oneindig veel loop- en fietsroutes

Natuur in Midlaren

Midlaren is een prachtig dorp gelegen in het hart van Drenthe, omringd door een schitterend landschap van weelderige bossen, glooiende heuvels en kabbelende beekjes. Deze regio biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Een van de grootste trekpleisters van Midlaren is het Zuidlaardermeer, een uitgestrekt meer dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen en gevarieerde flora en fauna. Het meer is een belangrijk broedgebied voor vele soorten vogels, zoals de aalscholver, de fuut en de zilverreiger. Langs de oevers van het meer vind je ook zeldzame plantensoorten zoals de moeraswespenorchis en de veenpluis.

Nu boeken

Ballooërveld

Als je op zoek bent naar een unieke natuurervaring, moet je zeker een bezoek brengen aan het Ballooërveld, een uitgestrekt heidegebied ten noorden van Midlaren. Hier vind je een van de grootste heidevelden van Nederland, dat in de zomermaanden bedekt is met een prachtige paarse gloed van bloeiende heide. Het Ballooërveld is ook de thuisbasis van vele zeldzame plantensoorten en insecten, zoals de heidevlinder en de kommavlinder.

Nu boeken

Loop vanuit je deur zo het bos in.

Noord- laarderbos

Een natuurlijk paradijs beheerd door Natuurmonumenten. Dit prachtige natuurgebied in Groningen biedt een unieke ervaring voor iedereen die houdt van ongerepte schoonheid en rijke geschiedenis met grafheuvels, galgenbult, karrensporen en tankgrachten; het is een venster naar het verleden. Wandel door kronkelende paden, bewonder kleurrijke flora en ontdek zeldzame vogelsoorten die dit gebied hun thuis noemen.

Nu boeken

De omgeving is prachtig! Je kunt direct vanuit het huisje mooie fiets- en wandeltochten maken en op het landgoed zelf is van alles te ontdekken voor de kinderen. Het huisje is erg mooi ingericht en erg compleet.

Marijke, mei ‘23